De geschiedenis van KINK gaat terug naar 1 oktober 1995. Op die datum was Veronica 1 maand uit het publieke bestel om als commerciële omroep door te gaan en naast Radio Veronica werd een tweede radiostation gelanceerd: KINK FM, the alternative.
De zender werd al snel omarmd door luisteraars die 3FM niet meer trokken en blij waren met KINK FM dat zich richtte op 'alternative rock'.
Eigenaar Veronica (V-Venture) besloot in 2011 te stoppen met Kink FM omdat het geen mogelijkheden meer zag om het radiostation winstgevend te exploiteren.

Op 1 februari 2019 vond de 'herlancering' van KINK plaats (zonder FM) en de 'oude' luisteraars bleken nog altijd fan van de zender want al snel had KINK een trouwe luisterschare opgebouwd, voornamelijk tussen de 20 en 45 jaar.

KINK maakt onderdeel uit van het E Power Totaalpakket, maar is natuurlijk ook individueel inzetbaar! Wil je meer weten over de inzet van KINK of de (programma)sponsormogelijkheden, stuur dan een mail naar Ries van Kuijk of app naar 0612589400

Juryrapport:

Bij de keuze in categorie Beste Online Radiostation 2022, was de jury unaniem. Het beste online radiostation van 2022 is KINK. Het online radiostation weet regelmatig met haar acties de pers te halen en heeft geïnvesteerd in een volwaardige, originele en onderscheidende programmering binnen hun genre met daarbij opvallende presentatietalenten, waarbij Tim op het Broek en Michiel Veenstra zelfs tot één van de beste presentatoren van Nederland behoren.’

Omdat we enorm trots zijn dat KINK voor de 2e keer de Online Radio Awards heeft gewonnen hebben we de KINK-QUIZZZ opgetuigd, met 5 prijspakketten 'naar keuze'!
Want ben je een winnaar, dan ga je naar de KINK-STORE en je kiest de 3 artikelen die jij het leukst vindt. Voor jezelf óf om weg te geven!

Vul je naw én antwoorden in en wie weet win jij een prijzenpakket naar keuze!

  Je naam*

  Bedrijf*

  Je E-mailadres*

  Wat is de huidige pay off van KINK?*

  Bij welke regionale omroep maakte Tim op het Broek 18 jaar een programma?*

  Met hoeveel procent is het marktaandeel Man 20-45AB1 van KINK gestegen Q1 '20 vs '22?*

  Wanneer is KINK FM opgericht?*

  (*)Is een verplicht veld